Δικτυακή Πύλη Κριτσάς
 ΡΟΥΣΑ ΛΙΜΝΗ

Ανήκει στην περιοχή της Κριτσάς και αποτελεί τμήμα της διοικητικής περιφέρειας. Βρίσκεται στο δρόμο Αγίου Νικολάου Κριτσάς μεταξύ των οικισμών Μαρδατίου και Καστελίου.

Η θέα απο τον οικισμό είναι εντυπωσιακή, καθώς μπροστά μας βρίσκεται ο κόλπος του Μεραμπέλλου και στο βάθος τα βουνά της Σητείας. Το σημείο που βρίσκεται ο οικισμός λόγω ακριβώς της θέας αναπτύχθηκε γρήγορα. Βρίσκεται πάνω στο δρόμο Αγίου Νικολάου – Κριτσάς. Ακριβώς κάτω από το δρόμο αυτό σώζεται ακόμα μικρό μέρος του παλιού Τούρκικου μονοπατιού που ένωνε τη Κριτσά με τον ¶γιο Νικόλαο. Δυστυχώς μεγάλο τμήμα του μονοπατιού σκεπάστηκε με χώματα που έριξαν οι μπουλντόζες όταν φτιάχτηκε ο νέος δρόμος.

H Ρούσα Λίμνη ανήκει σήμερα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κριτσάς. Με την απογραφή του Διαμερίσματος Κριτσάς, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από επεξεργασία του αρχείου της στατιστικής υπηρεσίας για την απογραφή πληθυσμού (Ελλάδας) του 2001. ο πραγματικός πληθυσμός ανέρχεται σε 234 κατοίκους (εκτίμηση για το έτος 2021=458 κάτοικοι). Μέσος Ετήσιος Ρυθμός Μεταβολής πληθυσμού από το 1991-122 κάτοικοι- έως το 2001 είναι 4,79% .

Πηγές

1. Οικισμοί της Επαρχίας Μεραμπέλου Κρήτης - απογραφή από το 1577 μέχρι το 1991 - Μανόλη Αντ.Παπαδογιάννη
2.Ραντολόγια - Γεωργίου Ι Περάκη Δασκάλου
3. Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη
4. Χρυσούλα Τζομπανάκη, αρχιτέκτων αρχαιολόγος

 

 


Η Διαδυκτιακή παρουσία της Κριτσάς είναι μια ευγενική χορηγία του Δημήτριου Σκουλικάρη (τέως Συμβούλου του Δημ.Διαμ. Κριτσάς)

   
powered by gkal communications